FAQ

 1. Nu har jag hittat en bild som jag vill använda. Hur får jag bilden som en skrivbordsbild på min dator?
  Internet Explorer
  Höger klicka på bilden. Välj använd som skrivbordsunderlägg.
  Netscape och Mozilla Firefox Höger klicka på bilden. Välj Set as wallpaper.
 2. Laddade för ett år sedan ner en bakgrund från din hemsida. Nu vill jag byta till något annat, men den är helt omöjlig att få bort! Hur gör jag?
  Det här är ett ganska vanligt problem, när skrivbordet är låst och anpassad till webben. Men det är lätt fixat. Följ beskrivningen nedan för.
  1. Höger klickar på ditt skrivbord.
  2. Klicka på egenskaper.
  3. Välj fliken skrivbord.
  4. Klicka på Anpassa skrivbordet.
  5. Välj fliken Webb.
  6. I nästa fönster avmarkerar du rutan för Min aktuella startsida.
  7. Avmarkera rutan Lås skrivbordsobjekt.
  8. Klicka på OK
  Nu kan ni välja ett ny bild till ert skrivbord.
 3. Får jag ladda ner en bilder från bakgrunder.se och bakgrunder.com? Ja! Ni har min tilllåtelse och använda bilder för enskilt bruk d.v.s. inom din familje- och närmaste umgängeskrets som t.ex.. skrivbordsunderlägg eller bildspel/skärmsläckare.
 4. Varför är det irriterande reklam m.m. på webbsidan? Det är ett sätt för mig att få in till webbhotellshyran och till webbadresserna. Mitt mål är att det ska bli självförsörjande. Jag lägger själv ner tusentals timmar på webbsidan och fotograferingen av alla naturbilder. Så lite hjälp till webbsidan tycker jag, att jag är värd.
 5. Kostar det något och använda en bild som skrivbordsunderlägg? Nej! Det kostar inget för er som privatperson och ladda ner en bild för enskilt bruk.
 6. Kostar det något och använda bilder till min hemsida? Nej! Det är gratis, men en länk tillbaka tycker jag att ni kan kosta på er. Det är förbjudet att direktlänka en bild från vår server. Det är stöld. Gör det på ett lagligt sätt! Spara bilden till din dator och där efter ladda upp bilden till ditt webbhotell/hemsida.
 7. Får man använda bilder från bakgrunder.se till en hemsida?
  Ja! Ni får använda bilder till er hemsida. t.ex.. stallet.se om ni sparar bilden först på er dator, och sedan laddar upp bilden till hemsidan.
  Plus att ni talar om var ni har funnit bilden.
  t.ex.. Jag hittade bilden på bakgrunder.se.
 8. Är det tillåtet att kopiera utan att använda som bakgrund, t.ex. skicka runt som Epost eller använda på MSN? JA! Ni får bifoga bilder till era vänner via Epost eller i andra program som MSN, ICQ m.m. D.V.S. inom din familje- och närmaste umgängeskrets.
 9. Kostar det något och använda bilder till publicering i tidningar trycksaker m.m.? JA! Jag tar ut en avgift på 200 – 500 kr per bild. Tiggarbrev undanbedes.
 10. Varför blir bilden suddig? Det kan bero på att ni använder en högre skärmupplösning än 1024 pixlar. Om ni har er skärmupplösning på 1280 eller högre kan bilden bli lite suddig.
 11. Hej! Vi är några gymnasieelever som håller på att göra ett projektarbete. Vi ska göra en utställning som ska sättas upp på vårt bibliotek och vi skulle därför vilja få använda några bilder i vår utställning. Är det ok? Ja! Det går alldeles utmärkt och använda bilder till olika skolprojekt, uppsatser och dylikt. Jag blir faktiskt väldigt glad när mina bilder används i skolarbeten och jag får många förfrågningar från skolor. Det som jag vill är att ni talar om för mig att ni vill använda några bilder. Skicka ett E-brev.
 12. Måste jag alltid fråga om lov om jag vill använda andras bilder?
  Nej!
  Du får använda det för ditt enskilda bruk, d.v.s. inom din familje- och närmaste umgängeskrets.
  Ja! Om du vill visa, sprida eller framföra andras bilder offentligt, alltså utanför din familje- och närmaste umgängeskrets, måste du be fotografen om lov. Det kan till exempel handla om att publicera bilder på ett reklamblad eller i en skoltidning. Kontakta fotografen och fråga om du får använda dennes bild.
 13. Om jag nu skulle vilja ha med en bild eller två på Svenska Natur Bakgrunder, hur bär jag mig åt då ???
  Skicka mig ett E-brev och bifoga bilderna. Bilderna behöver inte vara i full format när ni sänder över bilderna för granskning. Om jag godkänner någon bild, bör dessa vara minst 1600×1200 pixlar. För vykort gäller 1024×768 pixlar.
 14. Vilka krav ställs på bilderna? Om jag tar med någon så är kraven som jag ställer, på bilderna höga. Bilden skall ha bra kontrast,skärpedjup och lugna färger. Det andra är att typen av bilder, inte finns publicerade på Svenska Natur Bakgrunder sedan tidigare.
 15. Hur länge finns bilderna kvar? Om jag tar med någon bild från någon annan fotograf, så kommer bilderna att bli permanenta.

Har ni flera frågor som ni vill ställa? Skriv till bakgrunder.se

Exit mobile version