Information Svenska naturbakgrunder

Nötskrika På denna sida har jag samla ihop allt som finns på Svenska Naturbakgrunder. Som ni redan vet lägger jag upp varje månad nya naturbilder som kan användas till E-vykort, skrivbordsunderlägg. Jag skulle uppskatta om ni rapporterade in brutna länkar som kan finnas på webbsidan. Det finns många sidor här på Svenska Naturbakgrunder och bara massa vackra bakgrunder. Tack!

Vem är det som driver sajten?

Hej! Jag heter Rolf Kokkonen och har skapat följande hemsidor  www.bakgrunder.se, www.naturewallpaper.se och www.bakgrunder.com som ni är inne på nu.  Jag brukar tar hjälp av sakkunniga medhjälpare i visa frågor. Bland annat om bilder som jag lägger ut på webbsajten och som är ute till försäljning.

Är född det gyllene året 1965 och gift med Gunilla som jag har barnen Matias, Marina, Martin och Malin.
Jag jobbar på Luvata i Söderköping sedan 1989.
Mina stora fritids intressen är data/internet och fotografering, och med dom intressena växte Rolf Kokkonens Fotogalleri fram (min första hemsida skapat 1998). Rolf Kokkonens fotogalleri är alltså föregångaren till Svenska NaturBakgrunder och Swedish Nature Wallpaper.

Mina ambitioner är hemsidorna ska växa så att alla ska hitta sin dela av skrivbordsunderlägg som passar just dig, men framför allt ska det vara gratis att ladda ner ett skrivbordsunderlägg.
2003 är det året jag hade min första bildutställning som var i Gryt.

Mina övriga intressen är fiska, plocka svamp och gå ut i skogen på långa promenader.
Den stora passionen ljust nu är att inventera fjärilar och trollsländor och det tar större delen av min fritid under sommar halvåret.

Jag deltar i några projekt som berör fjärilar och trollsländor.

Projekt Trollsländor i Östergötland är ett inventeringsprojekt som drivs av Entomologiska Föreningen Östergötland (EFÖ) och som går ut på att under en femårsperiod (2008-2012) kartlägga trollsländefaunan i Östergötland. Själva inventeringen sker ideellt. I projektet har jag valt ut en 10 x 10 km-rutor att inventera. Så många som möjligt av sju olika vattenmiljöer identifieras i varje inventeringsruta och besöks vid minst tre tillfällen (för-, hög- och sensommar). Projektet fokuserar på inventering av vuxna trollsländor.

Det andra projektet är i NILS (Nationell Inventering av Landskapet i Sverige), eller som vi säger utökat NILS projekt. Då finns möjlighet att slå samman material från den nationella inventeringen med regionala data. Inventeringen består av raka transekter inom ett ängs- och betesmarksområde samt en slinga genom omgivande potentiellt fjärilsrika marker. Vi ska även uppskatta växthöjd och blomrikedom (Nektar) samt att vi får en ny lokal varje år som ska inventeras.

Kontakta mig: 073-978 59 10 webmaster(snabelA)bakgrunder.com